marți, 10 ianuarie 2012

Reimpacare. Never.

Cineva mi-a zis odata: "nu are rost sa o iei de la capat, o sa ajungeti sa va certati fix de la aceeasi problema de la care v-ati despartit". A avut dreptate. Din moment ce relatia s-a terminat, ceva nu a mers bine. E mai bine ca atunci cand o relatie s-a terminat, sa nu te uiti niciodata in urma. Nu este sfarsitul lumii. Daca te vei uita in urma si vei incerca sa refaci relatia vei fi luat drept un om slab. De ce? Pentru ca nu poti face fata unei situatii dificile precum o simpla relatie esuata. Daca nu poti trece peste o simpla relatie, ce te vei face cand vei avea probleme mai grave? O sa-ti iei viata? Daca a esuat, nu era de tine si nici tu de el/ea. Partenerul/partenera va avea un plus, pentru ca a vazut ca esti dependent/a de el/ea.

Dependenta afectiva este un lucru rau. Trebuie sa scapi de dependenta de un om, si tu ai calitati si defecte pe care cineva le va iubi intr-o zi. Dependenta afectiva nu este dragoste, este doar dependenta de o persoana si de afectiunea pe care aceasta ti-o ofera. Tu vrei sa fii fericit/a, nu? Nu vei putea niciodata sa fii fericita daca nu te simti bine in pielea ta, daca nu esti tu insuti. Si pentru ca tu ai face orice ca sa va impacati, nu o sa mai fi tu. Tu ai orgoliu, mandria si stima de sine. De ce sa pierzi tote astea pentru un om caruia nici nu-i mai pasa? Poti gasi o persoana care sa nu-ti raneasca sentimentele si nici stima ta de sine.

Nu te mai chinui sa lipesti paharul care deja s-a spart pentru ca te vei taia in cioburi. Viata este frumoasa si trebuie traita frumos. Este cel mai mare dar si trebuie sa-l apreciem si sa ne bucuram de ea...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu